Neler Okuyalım

Hangi kitapları okuyalım…

Notos Atölye’de her zaman önerdiğimiz bazı kitaplar var. Pek çok özelliğine bakarak seçiyoruz bu kitapları. Öncelikle de yazınsal öğeleri bakımından bize en çok yararlı olabileceğini düşündüğümüz kitaplar. Bazen de okunmazsa olmazlar.

Bunların birkaçı şunlar:

Sait Faik Abasıyanık, Alemdağ’da Var Bir Yılan (öykü): Sait Faik’i en çok Sait Faik yapan kitap. Yenilikçi. Yalın bir dille ve koştururcasına bir ritimle yazılmış öyküler. Bazen de dümdüz bir anlatımla ne denli yaratıcı olunabileceğini gösteren öyküler bunlar.  (İş Kültür Yayınları)

Barış Bıçakçı, Baharda Yine Geliriz (öykü): Genç kuşağın iyi yazarlarından Barış Bıçakçı’nın öyküleri, kısacık öyküler içinde nelerin anlatılabileceğini, hayatın en sıradan görünen ayrıntılarının nasıl öyküye dönüşebileceğini, yalın ve çok anlamlı bir dille anlatıyor. İlk okumada sanki herkesin kolayca yazabileceğini düşündüren öyküler, titiz bir işçilik ürünü. (İletişim Yayınları)

Yaşar Kemal, Kuşlar da Gitti (roman): Yaşar Kemal’in kısa romanlarından. Çocuk kahramanlar. Bir kent hikâyesi. Hangi sorunlar, nasıl anlatılır. Büyük bir ustalığın içinden süzülmüş dupduru bir anlatım. Nasıl yazıldığına bakalım. (Yapı Kredi Yayınları)

Nâzım Hikmet, Son Şiirler (şiir): Şiir okumadan şiir yazılmaz. Ama şiir okumadan öykü de, roman da yazılmaz. Nâzım Hikmet’i bugün en çok hatırlatan şiirlerinin önemli bir bölümü. Ustalık dönemi. Gerçek bir başyapıt. Dünya şiirinin doruk noktalarından. (Yapı Kredi Yayınları)

Giorgio Manganelli, Düzyazının İnce Sesi (deneme): Edebiyat, yazarlık, okuma üstüne denemeler. Bir başucu kitabı. Baskısı tükenmişse, sahaflardan aranacak bir kitap. Yeniden yeniden okunabilir. (Yapı Kredi Yayınları)

Yorumlar kapatıldı.